Vi vill vara med och bygga 
ett gott samhälle

Eget koncept med en ny standard

 Tillbaka

Nattboende är en variant av ett härbärge där vi vill skapa ett hem eller boende, även om man bara bor en eller några nätter. Det gör vi i små detaljer, från vanliga toarullar och handdukar på toaletterna till skåp där men hämtar lakan och täcken. Vi har en genomtänkt inredning med särskild plats för TV-tittande, rökning, samtal, fikastunder och mat.

För att få lugn och ro vill vi hålla nere antalet intryck av ljud och ljus. Vi har därför ett genomtänkt färgval med, ljusa, varma färger på väggarna, fräscha möbler, lugna tavlor och trevlig belysning.

Vi tillåter de boende att i viss mån bo in sig. Man får samma sängplats under hela boendetiden om det inte finns skäl till annat. Sina kläder kan man ha i garderoben, de viktigaste sakerna vid sängen och rummet går att låsa på nätterna.

Vi vill att det som finns i ett vanligt hem också ska finnas här. Då menar vi en skön säng att sova i, hemlagad mat vid rätt tid, TV, internet eller gemenskap på kvällen men framför allt tyst på natten.

När man kommer till oss vill vi att man först ska känna att det är lugn och ro i hela verksamheten. Det kommer gå bra att sova, det finns god mat att äta och det är trevlig gemenskap.

Vi förväntar oss inga incidenter även om många i hemlöshet och missbruk bor på samma yta. Vi har ingen vaken nattpersonal och därför finns det ingen anledning att gå upp, det finns ingen att prata med. Därför sover man i stället.